Support
Support

Vanliga frågor och svar för användare som söker hjälp och råd

Som användare kan du komma i kontakt med rådgivare inom olika områden när du ska genomföra ett projekt, lösa ett problem eller när du ska göra ett viktigt inköp. Genom Nemas kan du planera ditt specifika projekt eller lösa ditt specifika problem med hjälp av råd från rådgivare via chatt, video och röstsamtal.

 • Du väljer vilken kategori för som passar ditt projekt eller problem och skapar en förfrågan med beskrivning och bild.
 • Ärendet skickas ut till rådgivare inom ämnet som besvarar dig med förslag på tider för samtal tillsammans med pris.
 • Du väljer vilken dag och tid som passar dig bäst och du blir smidigt påmind genom appen när det är dags.
 • Du och rådgivaren har ert digitala möte/samtal via appen.
 • Efteråt kan betygsätta rådgivaren för att hjälpa duktiga rådgivare och andra personer som söker hjälp.

När du öppnar appen klickar du på Skapa konto och följer de snabba stegen.

Obs! Du får ett mail direkt när du registrerar dig och efter att du klickat för att verifiera din e-post kan du logga in i Nemas.

Om du inte har fått det inom ett par minuter så kolla i om det fastnat i skräppostfiltret eller så kontaktar du oss på hej@nemasapp.com.

 • I Nemas får rådgivaren/experten betalt direkt av dig och detta sker via ett av världens mest använda betalsystem - Stripe - som används av några av världens mest namnkunniga företag. Läs gärna mer på https://stripe.com/se. Du kan känna dig helt trygg med att betalningen sköts krypterat via en säker tjänst och att Nemas aldrig har tillgång till dina kortuppgifter då de hanteras av Stripe.
 • Du lägger till ditt kort när du skapar ett ärende för att det ska gå smidigt när en rådgivare/expert svarar dig med tid för rådgivning, då kan du boka direkt utan att behöva fylla i kortnumret. Inga pengar dras före du bekräftar bokningen och det står väldigt tydligt när och vilket belopp som reserveras för rådgivningen.

Absolut! När du registrerar dig i appen så får automatiskt en användarprofil. Om du uppgraderar till Rådgivare kan du enkelt växla mellan användarläge eller rådgivarläge. På så sätt kan du både ge och söka efter hjälp och råd.

Det är gratis att skapa ett konto hos Nemas. Det kostar heller ingenting att skapa en förfrågan som skickas ut till anslutna rådgivare som kommer med förslag på dag och tid för att hjälpa dig med ditt specifika projekt eller problem.

Du betalar det pris som rådgivaren offererar dig för att hjälpa dig. Priset och uppskattad tidsåtgång för samtalet anges av rådgivaren när denne besvarar din förfrågan.

Det är först när du accepterar ett tidsförslag och bokar in samtalet som du betalar.

Skicka ett mail till hej@nemasapp.com och tipsa oss så ser vi om vi kan hitta rådgivare inom området och addera en ny kategori i appen.

All feedback uppskattas!

Nej. Detta då Nemas önskar att rådgivaren ska kunna hjälpa dig som användare på absolut bästa sätt. Det innebär att rådgivaren behöver kunna styra när de kan besvara en förfrågan.

Men har du som användare förslag på hur vi kan utveckla tjänsten så är du mer än välkommen med feedback till hej@nemasapp.com.

Det beror normalt på hur komplicerat ditt projekt eller problem är och hur mycket tid rådgivaren behöver för att utvärdera och fundera innan den kan besvara ditt ärende.

En annan aspekt är hur många rådgivare som finns i den kategori som du önskar hjälp inom.

En tredje aspekt är hur beläggning och kalendern ser ut hos de rådgivare som finns anslutna inom kategorin.

Vi uppmanar våra rådgivare att svara så snabbt som möjligt och systemet är uppbyggd på ett sådant sätt att de rådgivare som gör ett bra jobb och svarar snabbt naturligt kommer att få flest uppdrag då deras betyg sannolikt kommer bli högre från användarna (kunderna).

Då tjänsten är så pass ny så har vi inte tillräcklig data för att ange en genomsnittlig svarstid.

Men så fort vi har lite mer data kommer vi naturligtvis att kunna presentera den genomsnittliga svarsfrekvensen på olika sätt.

I det fall det finns behov av det så kommer rådgivaren kunna fylla i ett fält som berättar för dig vad den rekommenderar att du har tillgängligt och hur du ska ha förberett dig när det digitala mötet genomförs.

Du kommer att se det dels i förslaget från rådgivaren innan du accepterar en dag och tid, och även i bokningsbekräftelsen i appen under “Inkorg / Bokade”.

Vi tror inte att det kommer att hända då vi uppmanar våra rådgivare att vara aktiva och hålla sig uppdaterade i appen och aktivera e-postnotifieringar.

Men händer det så kan det antingen bero på att rådgivarna inom den kategori som din förfrågan skickas ut i är helt uppbokade.

Ibland kan det också bero på att din förfrågan innehåller för lite information eller saknar bilder vilket gör det svårt för rådgivarna att utvärdera hur väl de kan råge dig, om uppdragets omfattning och därmed vilket pris de ska ta. Du kan då ta bort din förfrågan och göra om den.

Läs gärna våra tips under under punkten “Har ni några tips till mig som söker hjälp?”.

Om du upplever att du inte fått svar på din förfrågan, maila gärna till hej@nemasapp.com så återkommer vi så snart som möjligt och ser om vi kan hjälpa till på något sätt.

Det är väldigt tråkigt och inte så troligt, men det kan så klart hända.

Viktigt är att du lyfter detta med rådgivaren direkt i samtalet så den också vet att du inte riktigt är nöjd. Det ger rådgivaren en chans att förtydliga, förklara en gång till eller att också bekräfta för dig att det tyvärr inte gick att lösa.

Sedan hör du av dig till oss på hej@nemasapp.com så ser vi till att lösa ärendet på bästa och snabbaste sätt.

Det är så klart inte roligt. Ibland kan rådgivare precis som kunderna råka ut för oförutsägbara händelser som gör att en blir försenad.

Vi rekommenderar dig att vänta åtminstone upp till 10 minuter efter utsatt tid för att ge rådgivaren en chans att komma in.

Vi skickar ut både påminnelse via e-post och via pushnotiser när mötet närmar sig för att minska sådana risker.

Skulle rådgivaren inte dyka upp ändå så ber vi dig att höra av dig till oss på hej@nemasapp.com så kommer vi att kontakta rådgivaren. Det är naturligtvis något som vi tar på absolut största allvar.

När ett digitalt möte är avslutat så betygsätter användaren rådgivaren genom att markera hur nöjd man är med ett betygssystem med 1-5 stjärnor.

Varje rådgivare får ett genomsnittsbetyg av alla sina genomförda digitala möten som visas i deras profil.

Det går också att addera kommentarer som andra användare kan läsa innan de väljer att acceptera ett förslag från en rådgivare.

Se till att du har varit så tydlig som möjligt i din annons, både med bilder och i beskrivningen.

 • Skriv en tydlig rubrik för ditt ärende.
 • Beskriv ditt ärende så utförligt och tydligt som möjligt. Hellre för mycket information än för lite.
 • Glöm inte att lägga till förklarande bilder om det går, gärna flera stycken.
 • Glöm inte viktiga punkter och din förväntan på rådgivningssamtalet.
 • Ange alla eventuella mått som finns.
 • Ta med t.ex. material som ska användas och hur omgivande förutsättningar ser ut.
 • Är det något speciellt märke eller typ som ska monteras, beskriv det också.
 • Har du gjort ett försök själv tidigare som gick lite mindre bra? Beskriv hur du gjorde och varför du tror det gick fel.

Du öppnar “Inkorg” i bottenmenyn och går in under “Öppna”-fliken.

Du öppnar “Inkorg” i bottenmenyn och går in under “Bokade”-fliken.

Du går in under “Chatt” i bottenmenyn och går in under “Pågående”-fliken.

Du går in under “Chatt” i bottenmenyn och går in under “Pågående”-fliken.

Chatten öppnar fem minuter innan samtalet ska starta.

Du använder din bekräftelse i appen som kvitto.

Behöver du ha ett kvitto som redovisar mer information är du välkommen att höra av dig till oss på hej@nemasapp.com och ange ditt ärendenummer (bekräftelsemailet vid bokning) så går det snabbare att hjälpa dig.

Råden du får från andra användare i appen, s.k. rådgivare eller experter, är råd och ska ses som just det.

Du som Rådgivare åtar dig att agera med sunt förnuft och om du inte är fackman ska du hänvisa till en fackman för tjänster där sådant är praxis. Exempelvis vid el- eller VVS-installationer som skall utföras av en fackman.

Är du som användare och beställare av råd osäker ska du alltid kolla med en fackman innan ett genomförande.

Vi följer de lagar och regler som gäller i enlighet med gällande GDPR-lagstiftning. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.

Det måste du själv göra i appen och det gör du på Radera konto under Mitt konto. Du kommer att behöva verifiera det två gånger och ange ditt lösenord så vi är säkra på att det verkligen är du som vill radera ditt konto.

Kontakta vår kundtjänst på hej@nemasapp.com så hjälper vi dig så snart som möjligt.

;
 • Nemas AB © 2022
 • Information
 • 559248-8778
 • Sysslomansgatan 24
 • 112 41, Stockholm
 • hej@nemasapp.com
 • Användarinformation
 • Vanliga frågor och svar
 • Nyheter & Innehåll
 • Integritetspolicy och cookies
 • Allmänna villkor
 • Support för Rådgivare
 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn